Reklama

VI Festiwal Smaków Food Trucków w Pruszkowie za nami!

25 i 26 marca parking przy Arenie Pruszków wypełnił się food truckami z całej Polski. Mieszkańcy Pruszkowa przez dwa dni mogli spróbować dań z różnych zakątków świata. 

Podczas festiwalu można było skosztować między innymi dań kuchni greckiej: pity z kurczakiem, wieprzowiną lub w wersji wegetariańskiej z serem halloumi lub tofu. Przedstawiciele kuchni azjatyckiej zaserwowali kultowe pierożki dim sum oraz jiaozi. Fani kuchni meksykańskiej mieli okazję zjeść chrupiące taco, chilli con carne zwinięte w buritto oraz serową quesadillę. Nie zabrakło też burgerów, kanapek z szarpanym mięsem, zapiekanek, corn dogów, tortilli oraz chrupiących frytek belgijskich. Miłośnicy słodkości popróbowali hiszpańskich pączków churros oraz węgierskich kołaczy. Każdy znalazł coś dla siebie! 
Festiwal Smaków Food Trucków to również atrakcje dodatkowe. Organizatorzy przygotowali konkursy, w których można było zdobyć festiwalowe gadżety oraz bony na jedzonko. Uczestnicy mogli wykazać się podczas gry terenowej, sprawdzić swoich sił w quizie oraz rozwiązać festiwalową krzyżówkę. Najmłodsi uczestnicy festiwalu mogli wyszaleć się w kolorowej strefie dmuchańców, a dorośli wziąć udział w zawodach jedzenia na czas. Jak zawsze na gości czekała strefa konsumpcyjna, strefa chill z leżaczkami i strefa z kolorowankami dla maluchów.

Patronem Honorowym był Prezydent Miasta Pruszkowa. Partnerem Browar Amber, a Partnerami medialnymi był Głos Pruszkowa, portal gpr24.pl, Tel-Kab z Pruszkowa.pl, WPR24.pl oraz PR24TV.
  Tekst & foto - REDAKCJA

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama
Reklama
Wróć do